måndag 10 september 2012

Ändra taktik?

Nu har jag ju kört GI ett tag. Min egen variant iaf. Och det gick bra ett tag. Ca 5kg ner. Men nu då? Jag misströstar inte riktigt men funderar.

Jag menar socker och vitt mjöl tror jag eg är helt onödiga och onyttiga för oss. Klart så långt. Och frukt och massor av grönsaker tror jag är rätt. Men sen då?

Jag har levt nästan helt utan kolhydrater i snart 6 veckor. Och nu visar vågen inte resultat längre. Kanske är det dags att ta liiiite långsamma kolhydrater? Ibland? Kanske kombinera det med att minska kalorierna. Jag får prova. Hoppas att jag kan prova utan att halka tillbaka till onyttiga vanor. Håll en tumme!!

71,3

Kram Mig

Och sen en bild på skorna. De bästa jag ägt!!

4 kommentarer:

 1. Kämpa på Lotta!
  Själv har jag plockat mellan tre och fyra kg genom att äta mindre mat,öka andelen grönsaker och skala bort godis och fikabröd. Och bara äta en knäckemacka till mellis istället för flera mjuka... Plus att jag bara dricker vatten till all mat. Ett glas mjölk till frukost och efter träning blir det. Någon gång i veckan unnar jag mig några godisbitar eller något fikabröd.
  OCH så har jag fortsatt jogga ungefär var tredje dag.
  Så länge det håller i sig är jag tacksam :-)

  Lycka till i din fortsatta kamp!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig Lotta, varför händer inte mer efter ett tag när andra skriver att de rasar ner i vikt??? Äter inget socker, nästintill inga kolhydrater osv och tränar men tvärstopp länge nu... Kör oxå en egen variant för att förnya! Heja oss...;)
  Älskar också mina, har likadana men gula...
  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Tips är att du mäter dig istället! Muskler väger mer än fett som du vet. Och detta kan vara en av orsakerna till att vågen står stilla. Måttbandet är mer rättvist. Och sen det där med frukt. Självklart, frukt är bra. Men om du ska hålla dig borta från kolhydrater och socker så är det massor med kolhydrater i frukt + fruktos. Om du bara äter protein och fett och inte så mycket kolhydrater så kommer din kropp att använda fett som energikälla. Om du äter kolhydrater kommer kroppen först och främst göra sig av med dem. Tar ca 30 minuter under träning för att få igång fettförbränningen om kroppen först ska bränna kolhydraterna :) Kör hårt! Ge inte upp! Använd måttband :) / Din mans brorsdotter :)

  SvaraRadera
 4. Ojj så mycket klokt! Skönt med lite kloka tankar när man vacklar. Äter ett litet eget GI-bröd till frukostfilen. Skippar dock äpplet. Har tyvärr inte mätt mig från början. Får väl lita på känslan och kanske kläderna... Kul att du har samma skor Jenny. De är ju underbara! Kul att det går så bra Fia, det inspirerar verkligen! Och tack för proffsiga kloka kostråd Sara, min egen PT! ;-) Kram!!

  SvaraRadera